Annons

Annons

Lättlagad vegetarisk pastasås

Välj vegetariskt ikväll! Sojafärs serverad med parmesan och spännande kryddor blir en läcker pastasås.


Annons

vegetarisk farssas med aubergine recept

Lättlagat – och vegetariskt – är vårt recept på pastasås med sojafärs och aubergine.

Vegetarisk färssås med aubergine – recept

Jättegoda smaker som kanel och spiskummin samsas i detta recept på vegetarisk färssås med aubergine

• 4 pers • 25 min

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 aubergine, ca 250 g
olja till stekning
300 g sojafärs, fryst och tinad
1 tsk spiskummin
1 tsk kanel
500 g krossade tomater
salt och peppar

Servering
pasta
riven parmesanost
ev färsk oregano eller timjan

1. Skär gul lök, vitlök och aubergine fint i små kuber. Fräs i rikligt med olja tills auberginen har fått färg.
2. Tillsätt sojafärs, spiskummin och kanel och fräs på hög värme i ca 5 minuter. Häll på krossade tomater och låt färssåsen småkoka på medelvärme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Servera med nykokt pasta, riven parmesanost och eventuellt färska örter.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…