Annons

Annons

Vegetarisk cannelloni

Fyllda pastarullar i rikligt med tomatsås, ost och grädde! Enkelt att göra, gott att äta och lätt att variera.


vegetarisk-cannelloni

Cannelloni i tomatsås

4 pers 30 min

1 gul lök
100 g färska champinjoner
400 g quornfärs
2 msk rapsolja
3 vitlöksklyftor
300 g färdig tomatsås
4 färska lasagneplattor

Ostsås

25 g smör
30 g vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
50 g lagrad grevéost
25 g getost
salt och peppar

Servering

sallad

Annons

1. Ostsås: Smält smöret i en kastrull med tjock botten. Rör ner vetemjölet och tillsätt mjölk och grädde. Låt koka upp och riv ner de båda ostarna. Salta och peppra.
2. Skala och hacka löken. Hacka champinjonerna. Sätt ugnen på 225°.
3. Fräs quornfärsen i rapsoljan tillsammans med lök och champinjoner. Tillsätt pressad vitlök och tomatsås.
4. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull, lägg i lasagneplattorna och koka dem mjuka. Ta upp med en hålslev och lägg upp på rena handdukar.
5. Fördela färssåsen i en rand i mitten på plattorna och rulla ihop till ett rör. Lägg rören i en smord eldfast form. Häll ostsåsen över och gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Servera med en sallad.

Av: Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/