Annons

Annons

Vårrullar med grönsaker

En halvtimme, längre tid tar det inte att tillaga dessa härliga vårrullar!


varrullar

• 4 pers • 30 min

500 g vegetarisk färs, t ex quorn
olja till stekning
2 dl finhackad vitkål
1 dl hackade champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 tsk rivet citronskal
salt och peppar
8 dubbla filodegsark, ca 18×24 cm
flingsalt
1 squash
1 rödlök
100 g färsk spenat
150 g färska champinjoner

Röd currysås
3 dl kokosmjölk
2 dl grönsaksbuljong
1–2 tsk röd currypasta
saft av ½ citron

1. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs färsen tills den får färg.

Annons

Blanda ner vitkålen och svampen och pressa i vitlöksklyftorna. Låt allt fräsa i någon minut. Blanda ner citronskal och salta och peppra.

2. Lägg ut filodegsarken på arbetsbänken och fördela färsen i en hög på varje ark. Vik in kanterna och rulla ihop till en vårrulle. Stek rullarna gyllenbruna i lite olja på svag till medelstark värme. Vänd dem då och då. Strö lite flingsalt över.

3. Ansa squashen, löken, spenaten och svampen och skär tunt. Stek dem mjuka i lite olja. Krydda med salt och peppar.

4. Röd currysås: Koka ihop alla ingredienserna i 4–5 minuter.

5. Servera vårrullarna med grönsakerna och såsen.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/