Annons

Annons

Värmande kasslergratäng med vitvinssås


Kasslergratäng

Allt i en form! Finsmakarens kasslergratäng med potatis och rotselleri i en krämig vitvinssås smaksatt med franska örter.

Finsmakarens kasslergratäng

● 4 pers ● 1 tim 20 min

ca 300 g kassler
200 g potatis
1 bit rotselleri, ca 300 g
2 vitlöksklyftor
1 dl rostad lök
salt och peppar
150 g riven smakrik ost

Sås

3 dl grädde
1 dl vitt vin
1 kycklingbuljongtärning
1 msk dijonsenap
2 lagerblad
1 msk herbes de Provence

Annons

1. Skär kasslern i ca 5 mm tjocka strimlor. Skala potatis och selleri. Skiva potatisen i 3–4 mm tjocka slantar och skär sellerin i 1 cm stora tärningar.
2. Lägg potatis och selleri i en smord gratängform. Pressa över vitlök och strö på rostad lök. Salta och peppra och blanda väl.Fördela kasslern på toppen och täck med riven ost. Sätt ugnen på 175°.
3. Vispa ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt koka upp.Häll den i formen och
gratinera mitt i ugnen i ca 1 timme. Ta bort lagerbladen.

Här hittar du recept på fler goda gratänger!

Läcker gratäng med kyckling, blomkål och spenat

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kycklinggratäng med tomat och salvia


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/