Annons

Annons

Varm macka med svamp

Direkt från ugnen, frasigt bröd och krämig fyllning med smörstekta champinjoner, bacon och ost.


 

toast varma mackor bacon champinjoner

Varm macka med champinjoner och bacon

● 4 pers ● 20 min

4 skivor ljust fullkornsbröd
smör till bröden
2 tomater
100 g färska champinjoner
smör till stekning
1 vitlöksklyfta
salt och malen svartpeppar
ca 2 dl riven gratängost, t ex lagrad prästost
8 skivor bacon
2–3 msk hackad persilja

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Bre smör på bröden. Skiva tomaterna och fördela på bröden.
3. Skiva svampen och stek den mjuk i lite smör i en stekpanna. Finhacka vitlöken, blanda ner och låt fräsa med i några minuter. Krydda med salt och peppar och fördela röran ovanpå tomaterna.
4. Strö riven ost ovanpå och lägg två baconskivor i kors ovanpå varje brödskiva.
5. Sätt in mackorna i ugnen i 5–7 minuter. Strö hackad persilja över och servera direkt.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/