Annons

Annons

Varm macka med rostbiff och bacon

Bästa frasiga mackan gör du med rostbiff, knaperstekt bacon och en klick krämig avokadoröra på toppen. Oemotståndligt gott!


Annons

varm macka med rostbiff och bacon-recept

• 4 pers • 20 min

4 skivor grovt fullkornsbröd
75 g philadelphiaost
ca 8 rädisor
ca 20 g rucola
1 pkt bacon, 140 g
ca 400 g rostbiff i skivor

Avokadoröra
2 avokador
saft av 1 lime
2–3 msk crème fraiche
salt och peppar

Garnering
krasse
ev rostad lök

1. Rosta brödet i torr stekpanna eller grillpanna.
2. Bre färskost på brödskivorna. Dela rädisorna på hälften och fördela på bröden ihop med rucolan.
3. Knaperstek bacon i en stekpanna och lägg det på bröden tillsammans med rostbiffsskivor.
4. Avokadoröra: Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur avokadoköttet, lägg i en bunke och mosa ihop med limesaft och crème fraiche. Krydda med lite salt och peppar.
5. Fördela röran på mackorna. Garnera med krasse och ev rostad lök.

Tips!
Om du vill göra mackan extra matig, ta en extra skiva bröd så det blir en dubbelmacka. Blir dessutom enkel att äta med händerna på picknick.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…