Annons

Annons

Varm macka med bacon och halloumi

Snabbt och lätt – och givetvis gott! En varm kycklingsandwich med avokadokräm. Hemgjorda pommes och lite sallad är gott till!


kycklingmacka

Frasig kycklingmacka med bacon och avokado

Grillad eller stekt halloumi är gott att ha i om man vill – det ger en fin sälta!

● 4 pers ● 40 min

4 kycklingbröst
1 kruka färsk koriander
4 msk rapsolja
1/2–1 msk torkade chiliflakes
saft + finrivet skal av 2 limer
salt och peppar

Avokadokräm

1 mogen avokado
1 vitlöksklyfta
1 lime
200 g naturell färskost

Tillbehör

8 baconskivor
8 brödskivor
ev 200 g halloumi
rödlöksringar
tomatskivor
rucola eller annan sallad

Annons

1. Sätt ugnen på 200°. Dela kycklingbrösten på mitten så du får totalt 8 tunnare filéer. Marinera i hackad koriander, rapsolja, chili och lime. Detta kan göras kvällen innan, låt då ligga i kyl över natten.

2. Rör ihop avokadokrämen: Kärna ur och gröp ur avokadon. Skala vitlöken och riv den fint. Riv limeskalet fint och pressa ur saften. Mosa ihop allt med färskosten. Salta och peppra.

3. Knaperstek baconet i 10–12 minuter i ugnen. Låt rinna av på hushållspapper. Sänk ugnsvärmen till 150°. Salta och peppra kycklingen och grilla eller bryn den i lite olja. Efterstek i ugnen 10–15 minuter.

4. Grilla eller rosta brödskivorna. Skär halloumin i skivor och grilla eller stek den precis före servering. Varva allting med bröd i botten och på toppen. Sätt två grillspett i varje sandwich och dela på mitten.

Av: Sandra Palmqvist  Bild: Ralph Månsson 

Fler varma mackor!

Chorizomacka med tomatröra

Lyxig varm macka med chèvre och blåbär

Varm baguette med brie

Varma mackor med champinjoner och bacon


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/