Annons

Annons

Varm kycklingsallad med halloumi

Proteinrik och mättande sallad med varm kyckling och supergod hallloumi. Passar perfekt både som kvällsmål och som lunch!


varm-kycklingsallad

● 4 pers ● ca 35 min

3 kycklingfiléer
1 ½ dl matvete
1 kronärtskocka
olivolja
150 g halloumi
salt och peppar
1 liten aubergine
1 gul lök
1 stor paprika
4 vitlöksklyftor
1 tsk curry
150 g färsk bladspenat

Annons

1. Koka matvetet enligt förpackningens anvisningar.
2. Koka kronärtskockan i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Dela den sedan i kvartar och vänd snittytorna i olivolja.
3. Skär kyckling och halloumi i skivor. Häll ut olivolja på en tallrik och lägg ost och kyckling i oljan. Krydda med salt och peppar.
4. Skär auberginen i mindre bitar och strö lite salt över. Låt stå i 15 minuter. Klappa dem torra med en bit hushållspapper.
5. Skala och skiva löken tunt, ansa paprikan och skär i mindre bitar, skala och skiva vitlöken.
6. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek matvetet ”torrt” i oljan. Krydda med curry, salt och peppar.
7. Stek auberginen gyllenbrun i lite olja. Mot slutet, lägg ner lök, paprika, vitlök och bladspenat. Låt steka med i några minuter. Blanda ner matvetet. Krydda med salt och peppar.
8. Grilla kycklingen, halloumin och kronärtskockan ca 2–3 minuter på var sida. Fördela ovanpå matvetesalladen och servera.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...