Annons

Annons

Varm getost med sparris och jordgubbar

Smörstekt vit sparris, varm getost på krispigt bröd och söta jordgubbar. Här får du recept på sommarens godaste sallad!


varm-getost-med-sparris-och-jordgubbar-recept

Sallad på nekatriner, jordgubbar och sparris – toppad med varm getost!

TESTA OCKSÅ: Krämig potatissallad med bacon

• 4 pers • 35 min

8–12 rundlar ljust skivat bröd, t ex formfranska
200–250 getost på rulle
flytande honung
200 g vit sparris
2 msk smör
salt och peppar
150–200 g blandad sallad, t ex färsk spenat, röda mangoldskott, rucola
100 g pekannötter
ca 15 jordgubbar
2 mogna nektariner

Annons

TESTA OCKSÅ: Sallad med kyckling och ädelost

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Stansa ut rundlar ur formfranskan, gärna lika stora som varje getostskiva. Placera en getostskiva, ca 1 cm tjock, på var brödrundel. Toppa med några droppar flytande honung.
3. Förväll sparrisen och dela varje i 2–3 bitar. Smörstek sparrisen några minuter på medelhög värme, salta och peppra.
4. Rosta och därefter grovhacka nötterna. Dela jordgubbarna. Skär nektarinerna i tunna klyftor.
5. Lägg grönsalladen i en stor skål, toppa med den ljumma, smörstekta sparrisen, pekannötter, jordgubbar och nektarinklyftor. Lägg sist på de grillade getostrundlarna.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkanssson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...