Annons

Annons

Världens godaste makaronigratäng

Enkelt recept på en vegetarisk makaronigratäng som är fullproppad med grönsaker!


• 4 pers • 35 min

Makaronigratäng med mycket grönt – recept

ca 3 ½ dl makaroner
1 örtbuljongtärning
ca 2 msk flytande 
margarin till stekning
1 pkt fryst bladspenat
1 gul lök eller 10 cm purjolök
ca 100 g finstrimlad rotselleri eller
 palsternacka
1 strimlad morot eller gul paprika
salt och peppar
några kokta broccolibuketter el gröna bönor

Ostsås med vitlök

2 msk flytande 
margarin
2 ½ msk vetemjöl
5 dl mjölk
ca 2 dl riven lagrad ost
½ örtbuljongtärning
1–2 vitlöksklyftor

Annons
Gilla Allers på Facebook

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka makaronerna, enligt instruktioner på förpackningen, med en buljongtärning i vattnet. Låt rinna av och droppa lite margarin över.
3. Tina spenaten. Strimla lök och purjolök. Hetta upp en stekpanna med margarin i, och tillsätt spenaten, löken och de strimlade grönsakerna. Låt det fräsa i 4–5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Ostsås: Fräs margarin och vetemjöl i en ka-strull och spä med mjölk till en slät sås. Låt den koka några minuter och rör sedan ner drygt hälften av den rivna osten. Smaka av med buljongtärning och pressad vitlök.
5. Varva makaronerna och grönsakerna i smord form. Tryck ner lite broccoli här och där och häll sedan över ostsåsen. Toppa med resten av den rivna osten och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Shutterstock

Unikt erbjudande till Allers läsare: Fynda Mannerström-gryta!

Nu har du chansen att köpa en fantastiskt fin gryta från Mannerström direkt från Året Runt! Grytan har fantastisk värmeledningsförmåga och hållbarhet och passar alla spisar.

Läs mer och beställ direkt



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...