Annons

Annons

Världens godaste cheescake

Cheescake när den är som allra bäst! Den här varianten passar bra till alla tillfällen och bakas i långpanna!


varldens-godaste-cheescake

Cheescake med lime

24 bitar

Botten
15 digestivekex
150 g smält smör

Cheescake-fyllning 1
400 g naturell cream cheese
3 medelstora ägg
1½ dl socker
rivet skal av 1 lime

Cheescake-fyllning 2
4 dl crème fraiche
1 msk vaniljsocker
1 dl siktat florsocker

Garnering till cheescake
1 dl torkad bär-/fruktmix (finns i lösvikt i naturgodisdisken)

1. Sätt ugnen på 200°. Smula sönder kexen i matberedare och blanda med smält smör.

Annons

Klä en långpanna eller annan ugnsfast form, ca 22×26 cm, med bakpapper. Bre ut kexsmulorna i formen och platta till. Grädda cheesecake-botten i 5 minuter och låt svalna något.
2. Fyllning 1: Mixa ingredienserna till en jämn smet i matberedare. Fördela över kexbottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt cheesecaken svalna i 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175°.
3. Fyllning 2: Blanda samman ingredienserna och bre ut över fyllning 1. Grädda i ytterligare 6–7 minuter så att ytan stelnar lite grann. Låt din cheesecake kallna helt.
4. Skär cheesecaken i rutor och toppa med de torkade bären.

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...