Annons

Annons

Vårkyckling i gott sällskap!


Annons

Toskansk kyckling

 

Festliga rulader som får fin hetta av färsk chili. Avnjuts gärna med ett gott bröd och en fräsch sallad.

Toskanska kycklingrulader

● 4 pers ● 45 min

16 skivor tunnskivad kycklingfilé (motsvarar 4 kycklingfiléer), 700 g
150–200 g philadelphiaost
1/2 dl riven parmesanost
salt och svartpeppar
1 kruka basilika
2 pkt salladslök,
ca 200–250 g
1 liten röd chili
1/2 citron
3 msk olivolja
1 1/2 dl vitt vin
1/2 grönsaksbuljongtärning + 1/2 dl vatten
3 dl vispgrädde
ev majsstärkelse

Vit pixel
1. Blanda philadelphiaosten med den rivna parmesanosten. Lägg ut kycklingskivorna slätt på en bänk. Krydda med salt och peppar. Lägg ett eller ett par basilikablad på varje skiva och fördela philadelphiaosten i klickar mitt på varje kycklingskiva. Rulla ihop till jämna rulader.
2. Sätt ugnen på 200°.
3. Skär salladslöken i 3 cm långa bitar, strimla chilin (ta bort kärnorna om du vill undvika lite av chilins hetta) och skär citronhalvan i fyra bitar. Blanda alltsammans på en plåt med 2 msk av olivoljan. Krydda med salt och peppar. Rosta löken i ugnen tills den börjar mjukna, ca 5–6 minuter.
4. Bryn kycklingruladerna i resten av oljan i stekpanna så de får färg runtom. Lägg dem med skarven neråt så håller de formen bättre. Lägg över ruladerna på plåten med grönsaker och stek färdigt i ugnen ytterligare 5 minuter på 200°.
5. Häll vinet i stekpannan och tillsätt buljongtärning och vatten. Koka upp ordentligt och tillsätt vispgrädden. Låt koka ihop ytterligare 5 minuter på hög värme. Red såsen med majsstärkelse om du önskar tjockare konsi-stens, alternativt spä med vatten om du vill ha såsen lite tunnare. Hacka några basilikablad och tillsätt dem i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med till exempel en fräsch sallad, pasta eller ris och ett gott bröd.
Recept: Fredrik Eriksson Bild: Ralph Månsson

Fler festliga recept!

Krämig lax- och skaldjurslasagne

Mozzarella- och tomatgratinerad kyckling

Oxfilé i lyxigt sällskap

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…