Annons

Annons

GI-recept – Fyllda paprikor

Ett smart GI-val är dessa fyllda paprikor med nötfärs, sidfläsk och tomater.


Fyllda paprikor

Paprikorna går utmärkt att frysa.

● 4 pers ● ca 2 tim 20 min

4 paprikor

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

20–25 blad slätbladig persilja

150 g halloumiost

1/2 dl olivolja

1 msk paprikapulver

400 g nötfärs

Annons

1 burk ratatouille, ca 350 g

salt och peppar

ca 2 dl passerade tomater

4 tjocka skivor rökt sidfläsk, ca 100 g

4 lagerblad

Servering

grekisk yoghurt

sallad

vildris

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Ta ut kärnhuset på paprikan. Skala och finhacka löksorterna och persiljan samt fintärna halloumiosten.

3. Hetta upp en stor stekpanna med 4 msk av oljan. Tillsätt lök, vitlök och paprikapulvret och låt fräsa i 3 minuter.

4. Lägg ner köttfärs och ratatouille i pannan. Rör flitigt och fortsätt fräsa tills all färs har fått färg. Rör slutligen i osten och persiljan. Smaka av med salt och peppar och blanda väl.

5. Smörj en ugnsfast form. Fyll paprikorna med köttfärsen och ställ ner i formen. Ringla över passerad tomat och resten av olivoljan. Lägg slutligen på fläsket och lagerbladen. Ugnsbaka paprikorna i ca 2 timmar. Garnera med färska örter och servera med grekisk yoghurt, sallad och lite vildris.

Tips!
Får du köttfärsfyllning över? Lägg den i botten på formen under paprikorna.

Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/