Annons

Annons


Allers-Tradgard-logga



Varför är potatisen grön?

Varför blir potatisen grön ibland? Räcker det med att jag skär bort det gröna eller ska jag slänga hela potatisen? Allers expert reder ut saken åt dig.


potatis-gron

När potatisen utsätts för ljus bildas klorofyll som ger den gröna färgen. Ljuset kan också göra att potatisen bildar giftiga ämnen som solanin och chakonin.

Det är alltså inte det gröna i sig som är det farliga, snarare är det en signal om att giftiga ämnen kan ha bildats.

Annons

Förvara potatisen så mörkt som möjligt och skär bort det gröna med ordentlig marginal. Kasta potatisar som är helt gröna.

Text: Mette Ankarloo
Bild: Shutterstock

RECEPT: Potatissallad med finess


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/