Annons

Annons

Lättlagad korvlåda med sting


Lättlagad korvlåda med sting

● 4 pers   ● ca 40 min

 

ca 300 g stark korv, t ex chorizo, kabanoss

ca 200 g kokt potatis, 4–5 st

1 bifftomat

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 paprika

1 dl mjölk

5 ägg

2 dl riven västerbotten eller annan smakrik ost

salt och peppar

3 msk olja till stekning

1/2 tsk starkt rökt paprikapulver, t ex pimenton de la vera

Garnering och servering

färsk basilika och grönsallat

 

1. Skär korven i 2 cm tjocka skivor. Skiva potatis och tomat. Skala och finskiva lök och vitlök samt kärna ur och grovhacka paprikan.

2. Vispa ihop mjölk och ägg. Tillsätt ost och smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 200°.

3. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Rör i korven och stek den knaprig. Lägg över i en oljad värmetålig form.

4. Stek potatis och grönsaker var för sig i samma stekpanna. Strö ut dem över korven i formen. Krydda med paprikapulver, salt och peppar och blanda väl.

5. Häll äggstanningen över och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills korvlådan fått färg. Garnera med färsk basilika och servera grönsallat till.

Recept: Miki Cutic

Bild: Ralph Månsson

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…