Annons

Annons

Våra favoritmuffins!


Här hittar du recept till tre av våra muffins favoriter!

 

Muffins med bär och citron

Muffins

● ca 12 medelstora

150 g smör eller margarin

2 dl socker

2 ägg

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

Annons

1 1/2 dl naturell yoghurt eller filmjölk

finrivet skal av 1 citron

Fyllning

1 msk vetemjöl

3 dl blandade djupfrysta bär

Garnering

50 g vit choklad

1. Sätt ugnen på 200°. Rör matfett och socker vitt och poröst. Rör ner äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.

Gilla Allers på Facebook

2. Sikta ner alla de torra ingredienserna och tillsätt sedan yoghurt och finrivet citronskal. Rör varsamt smeten slät.

3.Strö mjölet över bären och rör om så att de blir jämnt mjölade runtom. Vänd ner bären i smeten.

4. Skeda upp smeten i muffinsformar så att de blir fyllda till ca 3. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

5.Hacka chokladen grovt och strö över de varma muffinsen så att den smälter av värmen.

tips! Rör inte för mycket i smeten när du blandat i de djupfrysta bären. De tinar då ganska snabbt och färgar av sig.

 

Muffins med persika och chokladMuffins

● 12st  ● 45min + avsvalningstid

125 g mjukt smör

2 1/2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

1 dl mjölk

1/2 dl crème fraiche

3 3/4 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 1/2 tsk bakpulver

1 persika

CHOKLADRIPPEL

75 g mörk choklad

1 tsk smör

1. Sätt ugnen på 175°. Mixa smör, strösocker och vaniljsocker krämigt i matberedare. Tillsätt ett ägg i taget medan maskinen kör.  

2. Mixa in mjölk och crème fraiche i smeten. Sikta över mjöl, kakao och bakpulver och blanda in helt kort.

3. Sätt 12 muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem med smeten. Kärna ur persikan och skär den i 12 klyftor. Stick ner en klyfta i varje muffins.

4. Grädda i ca 25 minuter. Kontrollera med en sticka att muffinsen är genomfärdiga. Låt svalna helt i muffinsplåten.

5. Bryt chokladen mindre i bitar och smält över varmt vattenbad. Rör i smöret. Ringla choklad över varje muffins och låt stelna.

 

Vårdekorerade muffins

Kristyrblommor finns att köpa färdiga, bland annat i konfektyraffärer. Eller gör dem enkelt själv, se recept här intill.

● ca10 st

Muffins

150 g smör eller margarin

1 1/2 dl socker

2 ägg

finrivet skal och saft av 1 lime

ca 1 dl mjölk

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

3 dl vetemjöl

Garnering

125 g philadelphiaost

100 g smör

3 dl florsocker

finrivet skal av 1 lime

1 tsk vaniljsocker

ett par droppar grön hushållsfärg

kristyrblommor

dessutom behövs mellanstora muffinsformar

1. Sätt ugnen på 200°. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.

2. Tillsätt finrivet limeskal. Mät den pressade limesaften och tillsätt så mycket mjölk att det blir 1 dl vätska sammanlagt.

 

Gör egna kristyrblommor!
Till ca 40 blommor: Blanda 1 dl florsocker med 1 msk äggvita och ett par droppar ättiksprit. Rör blandningen slät. Konsistensen ska vara som en tung droppe som knappt glider ur skeden. är den för lös, tillsätt mer florsocker. är den för fast, tillsätt ytterligare några droppar äggvita. Dela smeten och färga med några olika kulörer hushållsfärg. Spritsa ut till blommor med krusig sprits på smörpapper. droppa en liten droppe i annan kulör i mitten på varje blomma. Låt torka rumsvarmt i ca 12 timmar.

vitpixel



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...