Annons

Annons

Krämig laxgratäng med dill och parmesan


Annons

Välj fisk idag! Krämig laxgratäng med dill och parmesan

Krämig laxgratäng med dill och parmesan

● 4 pers ● ca 50 min

 

600 g laxfilé

600 g potatis av mjölig sort

1 stor gul lök

2–3 msk rapsolja till stekning

salt och grovmalen svartpeppar

200 g färsk spenat

2 vitlöksklyftor

1 knippa dill

2 dl grädde

2 dl fint riven parmesanost

 

1.Sätt ugnen på 200°. Skala potatis och lök. Skär lax, potatis och lök i tunna skivor.

2.Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek potatisskivorna på medelvärme under omrörning tills de börjar kännas lite mjuka, ca 15 minuter. Salta och peppra och lägg över i en smord eldfast form.

3.Fräs löken någon minut i lite olja i en stekpanna. Lägg i spenaten och fräs den mjuk. Skala och finhacka vitlöken, låt fräsa med i ytterligare någon minut. Salta och peppra.

4.Lägg spenatblandningen på potatisen. Hacka dillen och strö den över.

5.Fördela den skivade laxen ovanpå och häll på grädden. Krydda med salt och grovmalen svartpeppar. Toppa med riven parmesan och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

Av Jan-Erik Hagbohm

Bild: Ralph Månsson

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…