Annons

Annons

Tortillapizza med mozzarella och salami

Färdiga tortillabröd är perfekta pizzabottnar. Toppa med salami, mozzarella, rucola och basilika.


Snabbpizzor-med-italienska-smaker-

 

 Snabbpizza med italienska smaker

● 4 pers ● 20 min

4 mjuka tortillabröd
1 rödlök
3–4 tomater, gärna olika sorter
2 kulor mozzarella
400 g färdig tomatsås
20 g färsk rucola
ca 20 blad färsk basilika
1 msk torkad oregano
100 g tapenade
150 g italiensk salami
ca 1/2 dl olivolja
grovmalen svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg ut tortillabröden på bakpapper på en ugnsplåt. Det får plats två på varje plåt.

2. Skär löken tunt, skiva tomaterna och riv mozzarellan.

3. Bre ut tomatsåsen till kanten på bröden och fördela sedan lök, tomater, rucola, basilika, oregano, klickar av tapenade, salami och mozzarella ovanpå. Ringla olivolja över och krydda med lite grovmalen svartpeppar.

4. Grädda i ugnen i 10–15 minuter. Servera genast.

Av: Jan-Erik Hagbohm  
Bild:Ralph Månsson

Läs mer

Baka egna tortillabröd


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…