Annons

Annons

Våfflor med triss i tillbehör

Mascarponekräm, hallonsås eller chokladsås. Allt passar lika bra till dessa härliga frasvåfflor!


vafflor

Frasiga våfflor med mascarpone, hallon och choklad

● 12–14 st

50 g smör eller margarin
4 dl vispgrädde
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2 ½ dl kallt kolsyrat mineralvatten

Mascarponekräm

1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl mascarponeost
½ tsk bourbon-vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker

Hallonsås

5 dl hallon
1 dl florsocker

Chokladsås

1 ½ dl vispgrädde
¾ dl kakaopulver
¾ dl mörkt muscovadoråsocker
2 tsk smör

Annons

 1. Mascarponekräm: Vispa grädden lätt. Rör ner den i mascarponeosten, lite i taget, och rör krämen slät mellan varje tillsats. Smaksätt med vaniljpulver.

2. Hallonsås: Passera hallonen genom en sil genom att pressa med baksidan av en sked. Söta den släta purén med florsocker.

3. Chokladsås: Blanda grädden, kakaon och sockret i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Rör om tills det smält. Låt såsen svalna.

4. Smält matfettet till våfflorna och låt det svalna.

5. Vispa grädden i en bunke. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt det kolsyrade vattnet och rör smeten slät. Vänd sist ner det avsvalnade matfettet.

6. Värm våffeljärnet och grädda gyllenbruna våfflor. Servera dem nygräddade och frasiga tillsammans med tillbehören.

Recept: Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...