Annons

Annons

Vacker och god sommarsallad

Färgsprakande och smakrik sommarsallad. Krispigt och gott med rädisor, äpple och rostade pinjenötter.


sommarsallad

Matig sommarsallad med rödkål, fläsk, äpple och rädisor.

Matig sommarsallad

● 1 pers ● 30 min

2 rödbetor
100 g varmrökt sidfläsk
1 morot
100 g färsk rödkål
½ äpple
3–4 rädisor
2 msk pressad saft
av citron
ca ½ dl olivolja
5 dl blandad sallad
½ dl rostade pinjenötter
ev 10 blad färsk basilika

Annons

Krutonger
2 skivor vitt bröd
2 msk olivolja till stekning
salt och peppar

1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Dra av skalet och skär rödbetorna i skivor eller mindre bitar.
2. Skär sidfläsket i mindre tärningar och knaperstek i en stekpanna.
3. Krutonger: Skär brödet i tärningar, ca 1,5×1,5 cm, och ringla olivolja över. Stek gyllenbruna i en stekpanna. Salta och peppra.
4. Skala moroten. Skiva morot och rödkål supertunt. Skär äpplet i skivor och dela gärna rädisorna i kvartar. Blanda de skurna grönsakerna i en bunke med lite citronsaft, olivolja, salt och peppar.
5.Lägg upp salladen och grönsakerna på serveringsfat och toppa med fläsktärningar, pinjenötter, krutonger och eventuellt lite basilika.

Av: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...