Annons

Annons

Vacker och god drottningpaj!

Som en jättestor och jättegod variant av småkakan hallongrotta är denna härliga drottningpaj. Och visst är den underbart fin?


Annons

drottningpaj

Drottningpaj med hallon och blåbär

● 1 paj, 6–8 pers

Mördeg

150 g smör eller margarin
1 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl

Fyllning

2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl färska hallon
4 dl färska blåbär
1 tsk potatismjöl

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen. Tryck ut
ca 2/3 av degen i en pajform.
3. Rulla den spara-de degen till smala längder och lägg i ett randmönster i botten. Tryck fast längderna så de fastnar i bottendegen. Nyp därefter upp dem till kanter eller väggar.
4.Fyllning: Blanda socker och vaniljsocker. Strö hälften av blandningen över hallonen. Tillsätt
potatismjölet i resterande sockerblandning och vänd ner i blåbären. Fördela bären i randmönstret.
5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.

Av Irene Ingelmark Bild: Anette Nilsson

Fler fina pajer!

Ljuvlig fransk klassisk citron paj

Rabarberpaj i portion

Glutenfri smulpaj med  hallon och mango


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…