Annons

Annons

Underbart kladdig mandelkaka

Sött, syrligt och härligt kladdig! En mandelkladdkaka med sommarens favoritbär. Glutenfritt och jättegott!


mandelkladdkaka

Mandelkladdkaka med sommarbär

• 1 kaka, ca 8 bitar

200 g sötmandel
2 msk potatismjöl
4 ägg
1 ½ dl socker
4 dl blandade djupfrysta bär, t.ex hallon, blåbär och vinbär + 1 msk potatismjöl

Servering

grädde
ev florsocker

Annons

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka mandeln mycket fint i matberedare.
3. Smörj kanten på en rund bakform med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Strö kanten med lite av den mixade mandeln. Spänn fast ett bakpapper i botten.
4. Tillsätt potatismjöl i resterande mandel och rör om.
5. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt mandelblandningen och rör om till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
6. Lägg bären i en plastpåse och tillsätt potatismjölet. Skaka om lätt så att bären blir jämnt mjölade runtom. Öppna ugnsluckan lätt på glänt och strö bären över kakan. Grädda i ytterligare ca 15 minuter, eller tills kakan ser färdig ut men fortfarande är något gungig i mitten.
7. Ta ut kakan och låt kallna. Ställ därefter kylskåpskallt.
8. Lossa den kalla kakan ur formen då den ska serveras, gärna tillsammans med lite lättvispad grädde. Sikta eventuellt över lite florsocker.

Tips!
Kakan är riktigt kladdig. Vill man ha den lite fastare i konsistensen gräddas den ytterligare en stund. Den vinner på att serveras dagen efter att den gräddats.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/