Annons

Annons

Quesadillas med vitlökssås

Härliga texmex-smaker! Quesadillas med cheddarost och färs, kryddad med chili, vitlök, spiskummin och oregano. Serveras med en hemlagad salsa.


quesadillas

● 4 pers ● ca 1 tim

8 tortillabröd
4 dl riven cheddarost
1 msk olja till stekning

Chili
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk svarta bönor, 400 g
1 burk majs, 150 g
3 msk olja till stekning
400 g nötfärs
2 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
2 tsk torkad oregano
2 msk tomatpuré
1 dl kycklingbuljong

Annons

Salsa
1 paprika
1 tomat
1 avokado
1 gul lök
1 dl grovhackad koriander
pressad saft av 2 limer
2 msk olja
salt och peppar

Gilla Allers på Facebook

Servering
Vitlökssås, limeklyftor

1. Chili: Skala och finhacka lök och vitlök samt låt bönorna och majsen rinna av. Hetta upp 3 msk olja i en kastrull. Rör ner färsen och fräs runt tills den får färg. Tillsätt löken, vitlöken och kryddorna och låt dem fräsa med i 3–4 minuter. Tillsätt tomatpuré och buljong och fräs runt i ca 30 minuter. Salta och peppra och låt det svalna något.

2. Strö hälften av osten på fyra tortillabröd och fördela färsröran över. Strö över resten av osten, lägg de resterande tortillabröden ovanpå och platta till.

3. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja och bryn brödet på båda sidorna tills osten börjar smälta och de dubbla bröden håller ihop.

4. Salsa: Kärna ur och finhacka paprika, tomat och avokado. Skala och finhacka löken. Rör ihop det med koriander, lime och olja. Salta och peppra och blanda väl.

5. Servera quesadillorna med salsan, vitlökssås och lime.

Av Miki Cutic
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...