Annons

Annons

Gräddig kräftsoppa

Blir det några kräftor över från kräftskivan? Ta vara på dem och gör denna gräddigt goda och smakrika soppa!


kräftsoppa recept

• 6 pers • 1 ½ tim

10 hela kräftor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten morot
1 fänkål
1 msk dillfrön
½ dl tomatpuré
1 msk smör
1 liter fiskbuljong
3 dl vispgrädde
salt och peppar

1. Lägg kräftorna i dubbla och kraftiga plastpåsar. Slå sönder dem rejält med hjälp av något hårt – en brödkavel, kastrull eller köttbankare. Skala och finhacka lök och vitlök, skala och ansa morot och fänkål och skär i mindre bitar.
2. Häll allting i en kastrull tillsammans med dillfrön och tomatpuré. Fräs i smör tills det är mjukt och har fin färg.
3. Slå på buljongen och låt småkoka utan lock i ca 20 minuter.
4. Sila, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
5. Servera som en förrätt, till exempel med kantarellbrödet!

Annons
Gilla Allers på Facebook

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson

Läs också

Stort test: Årets bästa kräftor 2016

test kräftor



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...