Annons

Annons

Långkok med karré, paprika och chorizo

Långkok när det är som bäst! Få recept på en mustig gryta med karré, paprika och chorizo.


Annons

karregryta

● 4 pers ● ca 2 tim

450–500 g benfri karré
1–2 gula lökar
1–2 kryddiga korvar, t ex chorizo, ca 150 g
1 burk kikärter, ca 410 g
3–4 cm färsk ingefära
olja till stekning
salt och peppar
2 grillade paprikor på burk
7 dl kycklingbuljong
150–200 g fryst spenat

Servering
ris
kokta morötter

1. Putsa köttet och skär i mindre bitar. Skala och skiva löken. Skär korvarna i mindre bitar. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala ingefäran och riv fint.

2. Bryn köttet och korven i en panna med lite olja tills de får en fin färg. Krydda med salt och peppar. Ta upp det ur pannan och låt rinna av.

3.Torka ur pannan och stek löken riktigt mjuk och gyllenbrun. Krydda med salt och peppar.

4.Lägg köttet, löken, kikärterna, ingefäran, korven och grillad paprika i en gryta. Häll över kycklingbuljongen. Låt koka under lock tills det är mört, ca 1 1 timme. Paprikan kokar sönder men ger mustighet och smak åt grytan. Lyft av locket och låt småkoka i ca 15 minuter så vätskan reduceras lite. Tillsätt spenaten de sista 5 minuterna och låt den bli varm. Smaka av med salt och peppar

5. Servera grytan med ris och kokta morötter som vänts i smör, salt och lite finriven vitlök.

Rosta paprika

Gör så här: Dela paprikan i mindre bitar och rosta i ugnen på 250° tills skalet börjar bli mörkt/svart, ca 15 minuter. Ta ut dem och lägg i en plastpåse och lägg den i kallt vatten. Då släpper skalet lättare när du ska skrapa av det.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…