Annons

Annons

Äppelbakat fläsk med pumpapuré

Äppelskivor och varmrökt fläsk får gotta till sig i ugnen ihop med äppelmust och honung. Servera med en krämig pumpapuré.


Annons

ugnsbakat-flask-med-apple-och-pumpa-recept

Läcker kombo av äpple, fläsk, grönkål och pumpa. Bild: Sophie Håkansson

Ugnsbakat fläsk med äpple och pumpa – recept

Lättlagat recept på ugnsbakat sidfläsk med smak av äpple. Perfekt på julens buffé.

• 6–8 pers • 1 tim och 30 min

800 g varmrökt fläsk
2 äpplen
2 msk honung
2 dl äppelmust
salt och peppar

Pumpapuré
500 g butternutpumpa
50 g smör
½ tsk malen kanel (kan uteslutas)

Garnering
stekt grönkål
äppelskivor

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skär av svålen på fläsket och dela fläsket i mindre bitar. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Lägg det i en form och ringla över honung och häll över musten. Krydda med salt och peppar. Täck med aluminiumfolie och tillaga i mitten av ugnen i 1 timme.
3. Pumpapuré: Skär bort skalet från pumpan, ta bort kärnhuset och dela pumpaköttet i mindre bitar. Koka det mjukt i vatten i en kastrull. Häll sedan av vattnet väl och mixa ihop med smör och kanel med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera fläsket, äpplena och purén på ett fat. Om du vill kan du garnera med stekt grönkål och äppelskivor.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…