Annons

Annons

Ugnsbakade tomater med tonfisk

Ugnsbakade tomater med tonfisk och kapris som blir färdiga på bara 25 minuter.


Annons

ugnsbakade tomater med tonfisk recept

Läckra ugnsbakade tomater med fyllning av tonfisk och kapris.

Ugnsbakade tomater med tonfisk – recept

Vardagsmat när den är som bäst! De här ugnsbakade tomaterna med tonfisk är färdiga på bara 25 minuter.

4 pers 25 min

4 stora tomater
4 tsk olivolja
salt och malen svartpeppar
150 g tonfisk i vatten
1–2 dl lättmajonnäs
1 dl finskuren purjolök
rivet skal av ½ citron
½ dl finhackad persilja
4 msk kapris

Servering
persilja och rucolasallad

1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort ett lock från tomaterna. Gröp ur kärnhuset och ställ tomaterna i en ugnsfast form.

2. Häll en tesked olivolja i varje tomat. Salta och peppra. Baka tomaterna i ugnen i 10 minuter.

3. Blanda tonfisken med majonnäsen, purjolöken, citronskalet och persiljan. Salta och peppra. Fyll tomaterna med blandningen och toppa med kapris. Garnera med persilja och servera med rucolasallad.

Av Annika Malmborg
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…