Annons

Annons

Ugnsbakad torsk med krämigt täcke

Ugnsbakad torsk toppad i samma form som broccoli, vitlök, grädde och paprika och så med ett läckert täcke av kantarellost och sidfläsk.


Annons

torskgratang

Torsk under krämigt täcke

● 4 pers ● ca 30 min

800 g tinat torskblock
salt och peppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 broccoli
2 morötter
2 paprikor, helst olika färg 2–3 tomater
2 selleristjälkar
1 ½ dl ajvar
1 ½ dl grädde
2–3 lagerblad

Täcke

100 g varmrökt sidfläsk
1 gul lök
2 skivor formfranska
olja till stekning
100 g kantarellost, t ex crème bonjour

Servering

färsk timjan
kokt potatis

1. Sätt ugnen på 175°. Ansa löksorterna och grönsakerna och skär sedan i skivor eller tärningar. Salta fiskfiléerna runtom och vik ihop.
2. Vispa ihop ajvar och grädde och häll ner i en gratängform. Rör i alla grönsakerna och lagerbladen. Salta och peppra och låt stå i ugnen under tiden du gör i ordning täcket till fisken.
3. Täcke: Fintärna fläsket samt skala och finhacka löken. Skär bort kanterna på brödet, fintärna det sedan. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja. Rör i fläsket och fräs runt i 3–4 minuter. Tillsätt lök och bröd och fräs tills det får färg. Salta och peppra
4. Häll fräset i en skål, rör i osten och blanda väl. Stryk ostkrämen jämnt över filéerna. Ta ut formen, lägg på fisken och baka i ytterligare 15 minuter eller tills fisken känns klar.

Av: Miki Cutic
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…