Annons

Annons

Ugnsbakad lax med pesto och oliver

Härligt krämig laxgratäng med ljuvliga medelhavssmaker. Enkel och lättlagad vardagsrätt som du fixar på 30 minuter!


Lax med pesto och oliver

Medelhavslax

•4 pers  •30 min

 600 g lax, 4 bitar
1 dl pesto
1 dl tapenade
6 salladslökar
2 vitlöksklyftor
250 g minitomater
20 svarta oliver
ca 2 msk olivolja
salt och peppar
2 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde

Annons

Servering

ris eller pressad potatis

 1. Sätt ugnen på 200°. Pensla en eldfast form med lite olja. Lägg laxen i formen och bre på pesto och tapenade.
2. Skär lök och vitlök tunt och halvera tomaterna. Lägg det och oliverna runt laxen. Ringla över olja. Salta och peppra.
3. Koka upp grönsaksbuljong och grädde och häll i formen. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Servera gärna laxen med ris eller pressad potatis.

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/