Annons

Annons

Ugnsbakad lax med äggnudlar

Recept på ugnsbakad lax med äggnudlar. Går snabbt att svänga ihop även om tiden är knapp.


Lax med sesamfrön lagas snabbt i ugn.

Ugnsbakad lax med äggnudlar – recept

• 4 pers • 30 min

4 portionsbitar laxfilé, ca 650 g
flingsalt
4 msk sesamfrön
400 g äggnudlar
8 mindre tomater i olika färger
några kvistar färsk 
timjan
ca 300 g ajvar relish
2 nävar färsk spenat, 
ca 75 g

Servering

citron i klyftor
olivolja

Annons

1.Sätt ugnen på 175°. Lägg laxbitarna på bakplåtspappersklädd plåt och strö över flingsalt och sesamfrön. Ugnsbaka laxen i ca 15 minuter i mitten av ugnen.
2. Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Skär tomaterna i klyftor. Finhacka färsk timjan och rör ner i ajvar relishen.
3. Lägg upp laxbitarna på tallrikar med en bädd av färsk spenat, tomater och varma nudlar bredvid. Droppa lite olivolja över. Servera med den smaksatta ajvar relishen och citronklyftor.

Av Louise Bondebjer
Bild Sophie Håkansson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...