Annons

Annons

Ugnsbakad lax i teriyakisås med stekta nudlar

Fräsch och lättlagad lax i ugn med krispig mandel på toppen. Så enkelt och så gott!


Ugnsbakad teryakilax

Ugnsbakad teriyakilax med stekta nudlar

Teriyaki är en smakrik sås som är bra att ha hemma. Den är gjord med soja som bas och kan innehålla ingefära, vitlök, socker och risvin.

Så här gör du teriyakisås!

• 4 pers • 40 minuter

600 g lax, 4 x 150 g
300 g äggnudlar
1 röd paprika
125 g sockerärter
1 stjälk blekselleri
150 g shiitake eller annan svamp
1 gul lök
rapsolja till stekning
100 g teriyakisås
50 g sötmandel, skivad
salt och peppar

Annons

Tillbehör

lime
mynta el koriander

1. Sätt ugnen på 200°. Koka nudlarna al dente i lättsaltat vatten och spola sedan kalla. Skär grönsakerna, svampen och löken i mindre bitar.
2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs grönsakerna någon minut. Lägg i nudlarna och vänd runt. Krydda med salt och peppar.
3. Lägg nudlar och grönsaker i en eldfast form. Lägg laxbitarna ovanpå.  Salta och peppra.
4. Häll teriyakisås över laxen och fördela skivad mandel över. Baka i ugnen i ca 15 minuter. Garnera med limeskivor och eventuellt lite mynta eller färsk koriander.

Fler recept med lax!

laxtaco

Laxtacos med chilimajonnäs

laxwok

Fräsch laxwok med lime

lax söndagsmiddag

Ugnsbakad lax med grönsaker

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/