Annons

Annons

Ugnsbakad kyckling med krämig sås

Gratinerad kyckling med mycket smak av paprika, bacon och lök. Och med grädde, vitt vin och kycklingfond blir det en härlig sås.


Annons

kyckling-i-ugn2

Ugnsbakad kyckling 

Du kan även använda ”vanliga” paprikor. Det går då åt ca 5 st. Skär dem i grova bitar innan de läggs ner i formen.

● 4 pers ● ca 30 min

1 hel vitlök
8 steklökar
1 chorizo
10–12 små paprikor av olika sorter
olja till stekning
4 kycklingbröstfiléer
salt och peppar
ca 1 dl vetemjöl
ca 120 g tärnat bacon
3–4 lagerblad
50 g tärnad fetaost
1/2 dl pinjenötter
2 dl grädde
1 msk konc kycklingfond
1 dl vitt vin

Servering

kokt ris eller potatis

1. Skala vitlöken och steklöken, skiva korven och grovhacka paprikorna. Sätt ugnen på 150°.
2. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja. Krydda kycklingen, vänd runt i vetemjöl och bryn runtom så att den får en fin yta.
3. Fördela paprika, hela vitlöksklyftor och steklök i långpannan. Lägg på kyckling, korvskivor, bacon och lagerblad. Strö på fetaost och pinjenötter och häll slutligen över grädde, fond och vin. Tillaga kycklingen längst ner i ugnen i 15–25 minuter, beroende på storlek. Skär i den tjockaste filén och kontrollera att den är genomstekt innan du serverar.
4. Servera kycklingen med kokt ris eller potatis.

Av Miki Cutic
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…