Annons

Annons

Kantarellpaj med mozzarella


kantarellpaj-med-mozzrella

• 4 pers   •1 tim

Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten

Fyllning
1 liter färska kantareller eller annan färsk svamp
1–2 msk smör
1 gul lök
300 g färsk spenat
3 ägg
2 dl crème fraiche
salt och peppar
1 kula mozzarella, ca 125 g
6–7 körsbärstomater

Annons

Garnering
färsk timjan

Servering
sallad

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Pajdeg: Hacka ihop smör och mjöl i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med degen. Tryck remsor av aluminiumfolie runt pajkanten, för att hålla degen på plats och för att kanterna inte ska bli för mörka.
4. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Ta ut pajen och ta bort folieremsorna. Sänk ugnsvärmen till 200°.
5. Dela stora kantareller och finhacka löken. Fräs svampen i en panna tills vätskan ångat bort. Tillsätt smöret och stek tills svampen fått lite färg, spara eventuellt några svampar till garnering. Rör i löken och stek den mjuk på medelvärme. Tillsätt spenaten och låt den smälta ner under omrörning. Ta pannan från värmen.
6. Vispa ihop ägg och crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Rör i svampfräset och fyll pajskalet. Toppa med skivad mozzarella och halverade körsbärstomater.
7. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills fyllningen stannat, 35–40 minuter. Strö över lite färsk timjan och ev de sparade kantarellerna. Servera med en grönsallad.

Gilla Allers på Facebook

Recept: Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...