Annons

Annons

Tre bästa såserna till grillat!

Tre kalla såser som gör grillkvällen helt perfekt! Tomatsås, yoghurtsås med chutneysmak och majonnässås med citron och parmesan.


grillsaser-sida

Citron- & vitlöksmajonnäs med parmesanost fågelfisk

En perfekt sås till grillad fisk eller kyckling. God även som dippsås eller dressing till en sallad.

4 pers 5 min

150 g majonnäs av en god sort
2 dl fint riven parmesanost
rivet skal och saften av 1/2 citron
1 vitlöksklyfta
malen svartpeppar

Blanda majonnäsen med parmesanost, citronskal och -saft. Blanda ner en pressad vitlöksklyfta och rör om. Smaksätt med några nypor malen svartpeppar.

Tomatsåsnöt fläskfågel

Den här syrligt friska såsen passar till grillat kött och fågel. Läcker också som förrätt på en grillad surdegsbrödskiva med lite ringlad olivolja på.

4 pers 15 min

3 stora solmogna tomater
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd paprika
2 msk farinsocker
1 msk tomatpuré
1 dl ketchup
2 msk japansk soja
2 msk vitvinsvinäger

Tvätta tomaterna och skär bort fästet. Dela sedan tomaterna i bitar och lägg i en skål tillsammans med finhackad lök, pressad vitlök, paprika i små tärningar och resten av ingredienserna. Rör om med en sked i några minuter så att tomaterna vätskar sig.

Yoghurtsås med mangofisknötfläsk

En frisk och lite söt sås med asiatisk touch som smakar bra till grillad fisk eller kött.

4 pers 10 min

2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl majonnäs
1 dl mango chutney
1 dl finhackad koriander
rivet skal och saften av en lime
1 mogen mango

Blanda yoghurt med majonnäs, chutney, koriander och skal och saft från lime. Skala mangon och skär fruktköttet i mindre bitar, blanda ner i såsen. Lägg upp i en skål och toppa ev med en sked chutney.

Mer tips till grillningen hittar du här!


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…