Annons

Annons

Toscakaka med pumpa


pump-tosca

Låt dagens glädjespridare bli denna fylliga och saftiga mjuka kaka med toscatopp med rostade pumpakärnor – jättegod!

Pumpa med knaprig tosca

● 1 kaka
75 g smör eller margarin
3 ägg
1 1 dl socker
3 1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl finrivet pumpakött
finrivet skal av 1 citron
2 dl finriven mandelmassa

Tosca

75 g smör eller margarin
3 dl socker
2 msk kaffegrädde
1 1 msk vetemjöl
2 dl rostade pumpakärnor
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter. Formen får gärna ha löstagbar kant.
2. Smält matfettet och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner mjöl och bakpulver. Tillsätt det rivna pumpaköttet och citronskal. Tillsätt även den rivna mandelmassan och rör varsamt smeten slät. Vänd sist ner det ljumma matfettet och rör åter varsamt smeten slät.
4. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…