Annons

Annons

Toscarutor med choklad

Baka våra läckra toscarutor med ett knaprigt nöttäcke och en botten som påminner om mazariner! Lite hackad choklad som får smälta på de nygräddade kakorna gör dem ännu lite godare...


Toscakaka med choklad recept

Enkelt recept på toscakaka i långpanna – med choklad!

RECEPT: Chokladrutor med kokostosca

Toscakaka med choklad – recept

Enkelt recept på klassisk toscakaka med choklad och mandelmassa! Knaprigt täcke av nötter och choklad och en botten med mandelmassa som påminner om mazariner. Du bakar enkelt toscarutorna i långpanna. Perfekt som en munsbit till fikat!

Annons

• ca 20 bitar

RECEPT: Päronkaka med knäckig tosca

200 g mandelmassa
200 g smör eller margarin
1 ½ dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl gräddfil

RECEPT: Toscarutor med mandelglasyr

Toscatäcke
50 g smör eller margarin
½ dl vispgrädde
½ dl socker
2 msk honung
4 dl blandade nötter
½ dl hackat, syltat apelsinskal
75 g mörk choklad

1. Sätt ugnen på 175°. Klä en mindre långpanna, ca 22×32 cm, med bakpapper.
2. Riv mandelmassan och rör samman med matfettet och sockret till en ljus och porös smet. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Sikta ner mjöl och bakpulver, tillsätt gräddfilen. Rör varsamt smeten slät.
3. Bre ut smeten jämnt i bakformen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
4. Tosca: Mät upp matfett, grädde, socker och honung i en kastrull. Värm upp under omrörning. Låt smeten koka i ca 3 minuter. Dra kastrullen från värmen. Grovhacka nötterna och tillsätt ihop med syltat apelsinskal.
5. Ta ut kakan ur ugnen. Höj ugnsvärmen till 225°. Klicka på och bre ut toscasmeten på kakan. Grädda i mitten av ugnen i ytterligare ca 5 minuter, eller tills toscan fått en svagt gyllenbrun färg. Ta ut kakan, grovhacka chokladen och strö över.
6. Låt kakan kallna i formen. Skär upp i bitar.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/