Annons

Annons

Toscarutor med mandelglasyr

Tosca gör alltid succé! Vår saftiga kaka är smaksatt med gula russin och toppad med en minst sagt mumsig mandelglasyr.


Toscakaka med långpanna recept

Läcker toscakaka med mandelglasyr som du enkelt gör i långpanna!

TESTA OCKSÅ: Mjuk pepparkaka med nutellatopping

Toscakaka i långpanna – recept

Baka en god toscakaka i långpanna till jul! Här får du ett spännande recept på en saftig toscakaka med en glasyr på mandel.

TESTA OCKSÅ: Rulltårta med kräm på vit choklad

• 20–25 bitar

Toscakaka
200 g smör
3 dl strösocker
4 ägg
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1 dl mandelspån
1 dl gula russin

RECEPT: Toscamazariner med mandelmassa

Glasyr
200 g smör
2 dl socker
¾ dl mjöl
¾ dl mjölk
200 g hackad mandel

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Rör matfett och socker poröst i en bunke, tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
3. Blanda ner mjölet och bakpulvret tillsammans med mjölken. Tillsätt mandelspån och gula russin.
4. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 35×25 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
5. Glasyr: Blanda ingredienserna i en kastrull. Värm på svag värme i några minuter. Bre ut glasyren på toppen av kakan. Grädda ytterligare 20–25 minuter i ugnen tills ytan är gyllenbrun. Låt kakan kallna och skär i lagom stora bitar.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…