Annons

Annons

Torskfilé med spenat, skinka och tranbär

Satsa på ett nyttigt och gott recept med torsk, spenat och tranbär!


Torsk i ugn med lufttorkad skinka recept

Så gott och lättlagat med torsk i ugn med lufttorkad skinka och spenat!

TESTA OCKSÅ: Stekt sill med blomkålsmos

Torsk i ugn med lufttorkad skinka – recept

Enkelt och nyttigt recept på torsk i ugn med lufttorkad skinka, spenat, lök och tranbär. Gott till lunch och middag med få kalorier – 350 kcal/ portion.

Annons

• 4 pers • 30 min

RECEPT: Fiskgryta med potatis och curry

600 g torskfilé
6 morötter
rapsolja
havssalt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
60 g lufttorkad skinka
2 msk rapsolja
100 g spenat
½ dl torkade tranbär
½ citron
salt och peppar

Servering
persilja

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Tvätta och skala morötterna, dela i mindre bitar. Lägg dem på en plåt, ringla över rapsolja och strö över havssalt. Baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
3. Strimla lök, vitlök och lufttorkad skinka och fräs i rapsolja i ett par minuter. Vänd sedan ner spenat och tranbär. Pressa över saften från ½ citron, smaka av med salt och peppar.
4. Lägg torsken i en ugnssäker form, toppa med grönsaksfräset och baka i mitten av ugnen ca 20 minuter.
5. Servera torsken med de ugnsbakade morötterna och garnera med färsk persilja.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...