Annons

Annons

Torsk med frasigt ost- och örttäcke

Dill, persilja och västerbottensost ger fin smak till smulet på toppen. Den här torskgratängen svänger du snabbt ihop.


ugnsbakad-torsk
Ugnsbakad torsk med sockerärtor

 4 pers  40 min

600 g torskfilé, ev fryst
125 g sockerärter
6 salladslökar
salt och peppar
2 skivor surdegsbröd, gärna lite torrt
1 knippa dill
1 dl finhackad persilja
2 vitlöksklyftor
1 dl riven västerbottensost
50 g rumsvarmt smör
2 tsk rivet citronskal
2 dl grädde

Annons

Tillbehör

pressad potatis

1. Tina fisken. Sätt ugnen på 200°.
2. Strimla sockerärter och salladslök och lägg i botten på en eldfast form.
3. Krydda fisken med salt och peppar och lägg ovanpå sockerärter och lök i formen.
4. Mixa brödskivorna till smulor i en mixer tillsammans med dill, persilja, pressad vitlök, ost, smör och citronskal.
5. Häll grädden över fisken och toppa med brödblandningen.
6. Ställ in formen i ugnen och grädda i 20–25 minuter. Servera rykande varm med pressad potatis.

Av Jan-Erik Hagbohm  
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...