Annons

Annons

Torsk med smak av citrus

Ugnsbaka torsken under ett täcke av fräsch gremolata på tre sorters citrusfrukter och servera med en krämig sås. Garanterat uppskattat av dina gäster!


Torsk i ugn med gremolata och citron recept

Lyxigt och läckert recept på torsk i ugn toppad med smak av gremolata och citron!

TESTA OCKSÅ: Ugnsbakad torsk med knaprigt täcke

Torsk i ugn med gremolata och citron – recept

Enkelt recept på torsk – till exempel torskrygg – tillagad i ugn toppad med gremolata och med smak av citron. Vad är då egentligen gremolata? Det är en god kryddblandning av färska örter – bland annat persilja – och här får den även smak av apelsin, citron och lime. Servera med krispiga sockerärtor och en krämig sås på grädde och citron. Perfekt som middag till vardag och fest!

Annons

TESTA OCKSÅ: Färsbiffar med fetaost och citron

• 4 pers • 40 min

400 g torskblock (halvtinat)
1 gul lök
10 cm purjolök
250 g sockerärter
salt och peppar
några skivor citron
3 dl grädde
½ fiskbuljongtärning

RECEPT: Havrepanerad torsk med bönsallad

Citrusgremolata
1 msk rivet apelsinskal
rivet skal av 1 citron
rivet skal av 1 lime
2 vitlöksklyftor
1 ½ dl finhackad persilja (en kruka)

Servering
pressad potatis

1. Sätt ugnen på 175°. Skala och klyfta löken. Skiva purjolöken tunt. Lägg hälften av sockerärterna i botten på en eldfast form tillsammans med lök och purjolök.
2. Lägg den halvtinade fisken ovanpå. Krydda med salt och peppar. Lägg några skivor citron på toppen.
3. Koka upp grädden med buljongtärningen och häll över fisken. Gratinera i ugnen ca 20 minuter. Känn med en sticka att fisken är klar.
4. Gör gremolatan medan fisken är i ugnen. Blanda det rivna skalet från citrusfrukterna med riktigt finhackad vitlök och persilja. Förväll de sparade sockerärterna.
5. Ta ut fisken och strö över gremolatan. Servera med förvällda sockerärter och gärna pressad potatis.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/