Annons

Annons

Tomatsoppa toppad med pocherat ägg

Värmande tomatsoppa med lite sting från chili och extra piff från vitlök. I receptet sätter ett pocherat ägg pricken över i!


 

tomatsoppa-med-pocherat-agg-recept

Ett pocherat ägg i tomatsoppan gör den både matigare och lite lyxigare.

Tomatsoppa med pocherat ägg – recept

Enkelt recept på värmande tomatsoppa med sting och lite hetta från chili och vitlök.

● 4 pers ● 35 min

1 röd paprika
1 röd chilifrukt
½ gul lök
6–8 vitlöksklyftor
½ knippa persilja
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
4 dl grönsaksbuljong
salt och peppar

Pocherade ägg
5 dl vatten
1 kapsyl ättiksprit, 12%
4 ägg

Servering
hackad persilja

1. Skär paprikan i mindre tärningar. Kärna ur chilin. Finhacka chili och lök. Skala och skiva vitlöken. Hacka persiljan.
2. Fräs paprika, chili, lök och vitlök i oljan i några minuter utan att det tar färg.
3. Häll på de krossade tomaterna, tomatpurén och buljongen. Låt koka i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Sjud upp vattnet i en kastrull och tillsätt ättikspriten. Knäck äggen i en kaffekopp och stjälp ner i det sjudande vattnet. Låt sjuda i ca 5 minuter. Plocka upp äggen med en hålslev och servera till soppan. Strö över lite persilja.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…