Annons

Annons

Tomatpaj med oliver

En frasig tomatpaj med två sorters ost och goda oliver. Servera gärna med en stor, blandad grönsallad.


Annons

tomatpaj med oliver recept

4 pers 35 min

ca 20 cocktailtomater
olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk finhackad gul lök
lite flingsalt
1 rulle färsk smördeg
10 cm purjolök
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
salt och peppar
20 goda svarta oliver
1 kula mozzarella
2 dl riven parmesanost
ngn msk olivolja
grovmalen svartpeppar

dessutom behövs
torkade ärter el bönor

1. Sätt ugnen på 200°. Dela tomaterna och lägg dem på en plåt eller i en form. Ringla över lite olivolja. Finhacka vitlöken och strö den och den gula löken över tomaterna. Krydda med flingsalt. Baka i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut formen och höj ugnsvärmen till 225°.

2. Klä en smord pajform med degen. Lägg i ett bakpapper och fyll på med torkade ärter för att hålla degen på plats. Förgrädda pajskalet i 5–8 minuter. Lyft upp bakpapperet och spara ärterna till nästa pajbak.

3. Skär purjolök, rödlök och vitlök tunt och låt puttra i lite olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Fördela lökfräset i pajskalet och lägg de bakade tomaterna ovanpå. Lägg på oliver, riv över mozzarella och strö på parmesan. Ringla lite olivolja på toppen och krydda med grovmalen svartpeppar. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Servera pajen ljummen.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…