Annons

Annons

Tomatbröd med örter

Prova vårt saftiga och läckra bröd med tomater och örter. Enkelt att baka och enkelt att äta!


tomatbrod-recept

Recept: Flätade baguetter

Tomatbröd – recept

Lättbakat bröd med burktomater och örter. Degen behöver inte knådas, du behöver bara röra ihop degen snabbt. Ett enkelt recept på hembakat bröd som smakar gott till soppa eller gryta.

Annons

Recept: Focaccia med äpple, lök och fetaost

• 2 st

1 burk hela tomater, 400 g
½ dl vatten
½ paket jäst, 25 g
2 tsk salt
½ msk raps- eller 
olivolja
1 msk torkad basilika eller oregano
7 ½ dl vetemjöl special

Recept: Brytbröd med oliver, fetaost och skinka

1. Klipp tomaterna i mindre bitar direkt i burken och häll dem sedan i en bunke. Tillsätt vattnet, smula ner jästen och rör tills den löser upp sig. Arbeta in övriga ingredienser. Degen ska bara precis gå ihop och bli jämn, mer arbete behövs inte. Låt degen jäsa övertäckt i 1 timme. Sätt ugnen på 225°.
2. Skrapa ut degen på 
mjölat bakbord. Dela den i två delar och forma dem till knubbiga små limpor. Lägg limporna på en plåt med bakpapper. Pensla med vatten och strö över lite basilika eller oregano. Grädda i ugnen direkt i 30–35 minuter. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.

Av Mette Ankarloo
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...