Annons

Annons

Tomatbröd med pumpakärnor

Baka ett saftig bröd med tomater, pumpafrön och dinkelmjöl i degen. Här får du ett enkelt och gott recept!


Annons

tomatbröd-med-pumpakärnor-recept

Lättlagat recept på tomatbröd med pumpakärnor!

TESTA OCKSÅ: Fröknäcke med soltorkade tomater

• 1 stort bröd

50 g jäst
1 ½ tsk salt
2 msk flytande honung
4 dl ljummet vatten, 37°
2 dl krossade tomater
2 dl pumpakärnor
2 dl dinkelmjöl fullkorn
ca 10 dl vetemjöl special

Pensling och garnering
1 ägg
1 dl pumpakärnor
flingsalt

TESTA OCKSÅ: Glutenfritt morotsbröd

1. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt salt och honung. Häll ner vattnet och se till att jästen löser sig.
2. Tillsätt krossade tomater, pumpafrön, dinkelmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl ca 10 minuter och tillsätt eventuellt det sista mjölet. Låt jäsa övertäckt i ca 25 minuter.
3. Ta upp degen och knåda den väl. Forma degen till ett avlångt bröd och lägg på bakpapper. Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter. Sätt ugnen på 220°.
4. Skär diagonala snitt vid ytan, pensla med ägg och toppa med pumpakärnor och flingsalt.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…