Annons

Annons

Timjandoftande tomat- och rödbetssoppa

Njut av en härligt värmande och mustig soppa med tomat och rödbetor!


tomat- och rödbetssoppa recept

Testa ett härligt recept på en värmande och supernyttig soppa med rödbetor och tomat – färdig på bara 30 minuter!

Tomat- och rödbetssoppa – recept

4 pers 30 min

3 färska rödbetor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 burk hela tomater, 400 g
2 grönsaksbuljongtärningar
6 dl vatten
1 lagerblad
1 tsk timjan
salt och svartpeppar
från kvarn

Servering
1 dl crème fraiche
färsk timjan

1. Skala rödbetorna och riv dem grovt eller hacka fint i matberedare. Finhacka lök- en och vitlöken.

2. Hetta upp oljan i en gryta, lägg ner lökhacket och fräs det på medellåg värme i några minuter.

3. Fyll på med tomaterna, smula ner buljongtärningarna och tillsätt vattnet, lagerbladet och timjanen. Koka upp och låt småputtra under lock i 10–15 minuter. Dela lite på tomaterna.

4. Lägg i rödbetorna och koka i ytterligare 5 minuter. Salta och peppra. Häll upp soppan i skålar, klicka i crème fraichen och garnera med färsk timjan. Servera med chèvretoast, se recept ovan.

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…