Annons

Annons

Tomat, kokosmjölk och lime gör soppan!

Med tomater, kokosmjölk och limeblad går soppan snabbt att göra och får en underbar smak!


Tomatsoppa

Tomatsoppa med kokosmjölk och limeblad

Kaffirlimeblad används på liknande sätt som lagerblad och ger en citronaktig smak till rätten. Du hittar dem i din matbutik bland de asiatiska kryddorna.

Annons

● 4 pers ● ca 45 min

1 gul lök
10 torkade kaffirlimeblad
olja till stekning
2 kycklingbuljongtärningar
1 burk kokosmjölk, 400 ml
ca 500 g krossade tomater
salt och peppar

Kycklingspett

400 g benfri lårkycklingfilé
½ purjolök
8–12 små tomater
1–2 msk olja
1–2 msk torkade örter, t ex dragon, persilja, eller timjan

Dessutom behövs

4 spett , ca 20 cm långa

 

1. Sätt ugnen på ca 200°.
2. Skala och hacka löken. Fräs löken och limeblad i olja i en kastrull. Tillsätt buljongtärningar, kokosmjölk och tomater. Låt småkoka i ca 15 minuter och rör om då och då. Mixa soppan, sila och smaka av med salt och peppar.
3. Putsa kycklingen och dela i mindre bitar. Dela purjolöken i mindre bitar. Varva kyckling, purjolök och tomater på 4 långa spett. Ringla över olja och krydda med örter samt salt och peppar. Tillaga spetten i varm ugn i ca 15 minuter. Kontrollera så kycklingen är helt klar!
4. Servera soppan med kycklingspetten.

Av  Sandra Palmqvist Bild: Christina Uhlin



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...