Annons

Annons

Tiramisù med jordgubbar

Gör en superläcker jordgubbstiramisù som är en lika stor fröjd för ögat som den är för dina smaklökar. Garanterat en succé!


Tiramisù

Läcker tiramisù med färska jordgubbar!

● ca 10 pers

4 gelatinblad
5 dl färska jordgubbar
250 g
4 dl vispgrädde
1 dl socker
1 1 tsk vaniljsocker
250 g mascarponeos
15 savoiardikex
1 dl färskpressad
apelsinsaft
ev 2 msk apelsinlikör

Annons

Garnering till din tiramisù
Färska jordgubbar

1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.
2. Skölj och rensa bären och mixa dem därefter till ett slätt mos.
3. Klä en avlång bakform, som rymmer ca 2 liter, med plastfilm.
4. Vispa grädde, socker och vaniljsocker. Tillsätt mascarponeosten och rör smeten slät.
5. Låt gelatinbladen droppa av och rör ut dem i ett par matskedar av jordgubbsmoset. Blanda därefter ner gelatinblandningen i resterande mos under omrörning.
6. Häll ner jordgubbsmoset i gräddsmeten under omrörning till en helt slät massa.
7. Bre ut ett tunt lager smet i bottnen på formen. Doppa savoiardikexen lätt i apelsinsaften, som eventuellt smaksatts med lite apelsinlikör. Lägg kex ovanpå smeten och fortsätt på detta sätt att varva smet och kex. Avsluta med ett lager smet och släta till ytan på din tiramisù.
8. Ställ formen kylskåpskallt att stelna i ca 5 timmar, eller gärna över natten.
9. Vid servering av tiramisùn: Vänd formen varsamt uppochner på ett serveringsfat. Lyft upp formen och dra bort plastfilmen. Garnera med färska bär.

Foto: Shutterstock



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...