Annons

Annons

Tiramisù att ta med!


Annons

Tiramisù

Lättlagad italiensk klassiker.

● ca 25 min

2 äggulor

skal från 1 citron

2 msk socker

1 äggvita

ca 250 g mascarponeost

ca 1 dl starkt kaffe

2 cl konjak

8 savoiardikex

2 msk kaffe- eller kakaopulver

1. Vispa äggulorna, citronskalet och sockret pösigt. Vispa äggvitan hårt i en annan bunke.

2. Rör ihop äggulesmeten, äggvitan och mascarponeosten i en skål.

3. Blanda ihop kaffet och konjaken och doppa kexen i blandningen.

4. Lägg två kex i botten på varje glasburk. Bre på hälften av ostblandningen. Lägg på ytterligare två kex i varje burk och bre på resten av osten. Avsluta med att sikta över kaffepulvret. Ställ kallt över natten.

Recept: Miki Cutic

Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…