Annons

Annons

Thaigryta med kyckling, röd curry och jordnötter

Läcker asiatisk kycklinggryta med kokosmjölk med härlig smak och hetta av röd curry.


Thaigryta med kyckling, röd curry och jordnötter

Kyckling i röd curry med jordnötter

Fisksås och röd currypasta hittar du på den asiatiska hyllan i dagligvaruhandeln.

4 pers 40min

600 g kycklinglårfilé
3 vitlöksklyftor
5 cm färsk ingefära
1 grön chili, av typen spansk peppar
1 röd chili, av typen spansk peppar
1 citrongräs
2 msk sesamolja
1 liter kycklingbuljong
6 kaffirlimeblad, eller ca 1 msk flingor
1 burk kokosmjölk, ca 400 ml
2 tsk röd currypasta
2 msk fisksås

Servering

1–2 dl grovhackade jordnötter
färsk koriander
ris

1. Dela kycklingen i mindre bitar. Skala och riv vitlök och ingefära. Skiva chilin. Om du vill ha en het gryta behåller du kärnorna i chilin, annars kan du ta bort dem. Krossa och skiva sedan citrongräset. Fräs allt i sesamoljan i en kastrull tills kycklingen fått fin färg.
2. Tillsätt kycklingbuljong, limeblad, kokosmjölk, currypasta och fisksås. Låt småkoka tills kycklingen är klar, 15–20 minuter.
3. Sila ner vätskan i ett annat kärl och mixa den med mixerstav. På så sätt går kokosmjölken ihop med buljongen då kokosmjölk ibland kan bli skuren när den kokas. Lägg sedan ihop vätskan med kycklingen och kryddorna igen.
4. Häll upp i en stor serveringsskål och garnera med färsk koriander och grovhackade jordnötter. Servera gärna ris till.

Av Sandra Palmqvist Bild: Ralph Månsson

Annons
Gilla Allers på Facebook


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...