Annons

Annons

Texmex-kycklingburgare

Saftigt kycklingbröst får sällskap av ljuvlig guacamole och tomatsalsa. Servera gärna varma tacochips till!


Annons

Kycklingburgare

Kycklingburgare med smak av parmesan

● 4 pers ● ca 20 min

2 kycklingbröst
salt
peppar
olja till stekning
2 dl finriven parmesan

Guacamole

2 mogna avokador
1 mild chili
1 vitlöksklyfta
saft och skal från
2 limer
2 msk olivolja

Tomatsalsa

1 burk krossade tomater
1 schalottenlök
2 msk olivolja
1/2 dl finhackad koriander

Servering

4 hamburgerbröd
1 kruka sallad
limeklyftor
tacochips

1. Sätt ugnen på 175°. Dela kycklingbrösten på längden i två bitar, salta och peppra runtom. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja. Bryn köttet, ta upp och vänd i finriven parmesan.
2. Lägg brösten på en bakpappersklädd bakplåt och stek färdigt i ugnen, 10–12 minuter beroende på tjocklek.
3. Guacamole: Skala och kärna ur avokadon, kärna ur och finhacka chilin, skala och grovhacka vitlöken. Lägg allt i en matberedare med resterande ingredienser och mixa tills du får en grovkornig röra. Smaka av med salt och peppar.
4. Tomatsalsa: Låt de krossade tomaterna rinna av samt skala och finhacka löken. Rör ihop alla ingredienser i en skål, salta och peppra och blanda väl.
5. Lägg några salladsblad på brödet. Klicka på guacamolen, lägg på kycklingfilén och salsan. Pressa gärna en limeklyfta över kycklingen och toppa med locket. Servera tillsammans med varma tacochips.

 

Fler goda burgare!

Lyxig hamburgare med grillad paprika, getost och mangold

Klassisk amerikansk hamburgare med ädelost och bacon

Fräsch laxburgare med kräftsallad

 

Av Miki Cutic Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…